Політика конфіденційності та захисту персональних даних - ОСББ 365

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Загальні положення

Управління даними https://osbb365.com/ua/ (далі – «Сайт») здійснюється ТОВ “СОФТПРОЕКТ”, код ЄДРПОУ 32693605, юридичною особою, що зареєстровано і діє відповідно до вимог законодавства України (далі – «Компанія»).

Компанія з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами;  в зв’язку з чим, Компанія прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей або сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного користувача.

Дана Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлює порядок здійснення Компанією обробки персональних даних, види збираються персональних даних, мету використання таких персональних даних, взаємодія Компанії з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних  даними, а також контактну інформацію для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних і зверну  ня з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем сервісів Сайту Компанією здійснюється обробка даних користувача, а саме: – даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;  – файлів cookie;  – ір-адреси;  – параметрів і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent).

Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних в цілях  використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці метою їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему.  Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

Звертаємо Вашу увагу: Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних.  У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувач буде про це повідомлено в момент збору такої інформації.

Компанія не збирає будь-яку інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлено певні вимоги, як то інформацію про расове або етнічне походження, про політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання у скоєнні злочину або засудження до кримінального  покаранню, а також дані, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Компанія збирає дані про статистику відвідування сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузері користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися в Базі персональних даних або в окремій таблиці Бази даних Сайту.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту відповідно та на виконання законів України, в тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та  додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних »,«Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації »,  «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах », а також відповідно до Правил використання Сайту і інших актів, що регулюють діяльність Компанії.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються протягом терміну не більше, ніж це необхідно з метою їх обробки.

Після того, як суб’єкт персональних даних перестає бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто вони зберігаються тільки до закриття браузера.  Крім того, файли cookie діляться на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

Важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • в більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів і / або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
  • Компанія дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, і для цього Компанії необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги і інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Компанії поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Компанія використовує такі категорії файлів cookie:

Строго необхідні файли cookie – потрібні для переміщення користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту.  Також здійснюють запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

Експлуатаційні файли cookie – агрегує інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д.

Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.

Функціональні файли cookie – використовуються для збереження параметрів яких змін, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім’я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарів, мова сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування сайту.

Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактиву (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами.

Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.

Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.

Цільові файли cookie – використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.  Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, з метою уникнути повторного показу, управління цільової рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування сайту.

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесів для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами.  Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Політика конфіденційності сервісу «ОСББ 365» викладена на сторінці https://osbb365.com/ua/about/politika-konfidencijnosti/

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie.  Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки в своєму браузері.  Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо:

  • конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  • слід нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
  • Щоб звернутися до Компанії з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення по електронній пошті на (hidden)

Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальших відвідинах Сайту користувачеві буде повторно запропоновано включення і використання файлів cookie.

Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших Інтернет-ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі Інтернет-ресурси і треті особи отримують Ваші дані.  Отже, ці Інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.  Такими Інтернет-ресурсами можуть бути:

  • системи показу банерів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.)
  • соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+).

Використання зазначених сервісів Компанії необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини перегляду, активності користувачів.  Дані, отримані від зазначених сервісів, Компанія не зберігає і не обробляє.

Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені послуги отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта або профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Компанія дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, в зв’язку з чим, зі свого боку, компанія звертається до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, їх конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів  сайту.

Взаємодія Компанії з третіми особами стосовно персональних даних

Компанія не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в даній Політиці. Компанія розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, і тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Компанії.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дію цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. У зв’язку з чим, Компанія рекомендує ознайомитися з політикою в сфері конфіденційності і персональних даних кожного сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими Ви можете бути ідентифіковані.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства. Тобто, Компанія жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» користувача при використанні останнім сервісів Сайту.

Захист персональних даних

Компанія використовує загальноприйняті стандарти технологічної та операційної захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Компанія не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Компанії.

Компанія забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення, або обробки такої інформації і даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Компанія надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних відповідно до вимог Компанії.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданого власнику персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.

Користувач має право на отримання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних із персональними даними, за умови зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) та реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, встановлених законом  .

Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Відстрочка доступу користувача до своїх персональних даних не допускається.

Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.

Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення.

Рішення про відстрочення або відмову в доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або через суд.

Права суб’єкта персональних даних

Компанія доводить до Вашого відома інформацію про Ваші права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  • знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або надати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема, інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, обробляються чи персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки.
  • Для поновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яке Вами надано Компанії згідно цієї Політиці, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань чи претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Компанією, будь ласка, звертайтеся до Компанії: по електронній пошті на (hidden) або напишіть листа на адресу: 50051, Україна, м. Кривий Ріг, вул.  Криворіжсталі, 6 (2й поверх).

Зміна Політики

У цю Політику періодично і без попереднього повідомлення користувача про це можуть вноситися зміни і доповнення, в тому числі, при зміні вимог законодавства.

У разі внесення суттєвих змін до цієї Політики Компанією буде розміщено повідомлення на Сайті і зазначено термін набуття чинності цими змінами чинності.  Якщо протягом зазначеного строку ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це буде означати, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!